22 septembrie 2011

Mini tarte cu mere şi scorţişoară



Am găsit în oraş nişte forme drăguţe pentru tarte şi nu m-am putut abţine, aşa că le-am cumpărat pe loc. Le-am inaugurat cu aceste bunătăţi de tarte cu mere. Mi-au ieşit 4 bucăţi cu diametrul de 10,5 cm.


Ingrediente pentru crustă:
  • 1 cană migdale crude
  • 1/2 cană alune crude decojite
  • 10 curmale hidratate 30 de minute
Am măcinat în robot alunele şi migdalele, am adăugat curmalele scurse de apă şi am mixat până am obţinut o compoziţie lipicioasă. Am pus folie alimentară în forme şi apoi am presat compoziţia. Le-am pus la frigider până am pregătit umplutura.

Ingrediente pentru umplutură:
  • 4 mere mari curăţate de coajă
  • 1 lingură scorţişoară
  • 2 linguri miere
Am dat merele pe răzătoare, le-am scurs de zeamă şi le-am amestecat cu mierea şi scorţişoara. Cu această compoziţie am umplut tartele. Am decorat cu bucăţi de măr stropite cu zeamă de lămâie.





Cu această reţetă particip la concursul organizat de Laura Adamache pe site-ul ei.

4 comentarii:

  1. Salut, am rasfoit ceea ce ai impartasit aici si pot sa zic ca de abia astept sa incerc aceste "retete". Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu iti multumesc edemerica, sa-mi zici cum ti-au iesit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos si apetisant, iti tin pumnii la concurs, te putem vota????

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Mimi. Exista un juriu care va vota.

    RăspundețiȘtergere

Gofre de post din hrișcă și spanac

Gătesc de foarte mulți ani cu hrișcă. Am testat de-a lungul timpului multe rețete cu acest ingredient. Cea de azi a apărut din dorința de gă...